Poslední letošní vernisáž - 4. 12. a všichni jste srdečně zvání!

27.11.2015 19:04

Tímto Vás zveme na vernisáž výstavy obrazů a ilustrací Kristiny Dufkové a Denisy Grimmové, která proběhne 4. 12. v 18.30h

Denisa Grimmová
10.9.1976 - Narodila se v Praze v malířské rodině.

Vystudovala střední výtvarnou školu a poté Filmovou akademii múzických umění v Praze, obor animovaný film u pedagogů Břetislava Pojara, Jiřího Kubíčka a Pavla Koutského. Profesně se věnuje režii a výtvarnu animovaných filmů, znělek a reklam. Ilustruje knihy, maluje a ráda pracuje s rozličnými materiály.

Kristina Dufková

Absolvovala animaci na Filmové škole v Písku a poté na pražské FAMU. Za své animované filmy získala řadu ocenění. Film Ze života matek (2005) byl oceněn první cenou na London International Animation Festival (LIAF 2006). Usnula jsem (2009) se stal nejlepším českým animovaným filmem na Anifestu 2009, v Třeboni. V roce 2011 se režijně podílela na filmu Fimfárum 3, (Jak obři na Šumavě vyhynuli). V současné době dokončuje krátký kreslený film o logopedii s názvem Neříkej mi panda, jmenuji se Fanda a loutkový večerníček Povídání o mamince a tatínkovi. Vedle práce na animovaných filmech ilustruje, kreslí, maluje, píše, stará se o děti a umí řídit loď.Společně se setkaly na FAMU a zjistily, že mají společná témata. Spolupracovaly na Famfáru 3, kde Kristína režírovala pohádku „Jak obři na Šumavě vyhynuli“ a Denisu přizvala jako výtvarnici. Toto je jejich druhá společná výstava.

 

Společně se setkaly na FAMU a zjistily, že mají společná témata. Spolupracovaly na Famfáru 3, kde Kristína režírovala pohádku „Jak obři na Šumavě vyhynuli“ a Denisu přizvala jako výtvarnici. Toto je jejich druhá společná výstava.