Výstavy v roce 2015

29.01.2015 14:00

Pro letošní rok jsme se snažily v galerii připravit opět co nejzajímavější výstavy.
Rok 2015 je tak trochu ve znamení 80. narozenin světoznámých bratrů Saudků. Zatímco Jan u nás již dvakrát vystavoval a letos ho kromě úspěšné premiéry filmu z jeho života Fotograf čeká narození třetího potomka s Pavlínou Hodkovou - Saudkovou, tak výstava jeho bratra Karla pro nás bude premiéra, na kterou se moc těšíme. Král komiksů, jak je někdy nazýván se představí reprezentativním výběrem svých nejznámějších děl. Expozici připravujeme vzhledem k jeho zdravotnímu stavu ve spolupráci s rodinou.
Osobně svá díla představí poprvé v Úštěku Berenika Saudková, extravagantní a přitom velmi citlivá /a krásná/ malířka, která svůj talent a "Saudkovské" geny nezapře. Vystavuje i pobývá občas v zahraničí, proto se její výstavy u nás velmi vážíme.
Ale abychom nepředbíhali. První zahajující výstavou budou Kamenné tváře známého fotografa Sigfrieda Neumairera, nad kterou převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje pan Oldřich Bubeníček. Ta začne vernisáží v pátek 6. února v 19 hodin.
Marek Brodský a jeho obrazy, další exkluzivní výstava známého malíře i příležitostního herce /syna herce Vlastimila Brodského/ na kterou Vás rádi pozveme. Stejně tak na výstavu legendy českého malířství, již nežijícího Josefa Lady, kterou připravujeme na léto, držte nám palce, ať to dopadne. A v době předvánoční navštíví úštěckou galerii osobně se svými výtvarnými díly dvě mladé dámy - nadané výtvarnice Denisa Abrhámová - Grimmová a Kristína Dufková /partnerka Jiřího Macháčka/. Společně pracovali například na 3D animovaném filmu Fimfárum 3.
Snad si z naší pestré nabídky výstav vyberete tu pro Vás nejbližší. Budeme se těšit na Vaši návštěvu.
Libor Uhlík